mia anderberg

Följetongen Garderobsrotation

Så var garderoberna sorterade! Låter f.ö som en Timbuktulåt ”Garderobsrotation”. Det tog en dag att gå igenom alla plagg som jag tryckt i hop i mina gamla funkisgarderober. Intressant. Fyra högar.

1. Sälja i Köpenhamn

2. Till Klädbytarparty

3. Flytta till garderoben som jag inte öppnar så ofta för att den är mer svårtillgänglig.

4. Spara, in i garderoben igen.

Jag upptäckte om mig själv följande:

*Att jag handlar för mycket saker på t.ex H&M och Zara utan att prova som jag sen aldrig använder, glömmer att lämna tillbaka och det var ju så billigt ändå…… Jag menar, kom igen, Mia, jag klär faktiskt INTE i haremsbyxor, även om det är jättesnyggt på vissa kroppar. Min rumpa blir 1 meter lång.

*Jag lever i en konstant jakt på den perfekta TUNIKAN. Den ska vara så där 70-tals, hippie, tunn indisk bomull, rätt etniskt mönster, sitta snyggt över bysten… har jag hittat den då? njaäe…. Jag har en klänning som jag hittat på loppis, orginal från en kvinna som stått främst i leden och kämpat för kvinnors sak. Men inte TUNIKAN… Fråga mig inte var denna TUNIKAVURM kommer i från. Kanske att jag är född på 70 talet. Så nu hamnar 15 TUNIKOR på ett party med klädtokiga damer i stället.

* Jag orkar helt enkelt inte gå i mina ursnygga Michael Kors pumps. Jag ger upp.

* Jag är inte särskilt organiserad.

* Jag har dansat mycket i mitt liv.

Mycket väldansade skor.

Inte alls dansade skor.

Nu var det alltså dax att rotera dem, kläderna. Tog tåget till Köpenhamn med väninnan Gaelle och min rullväska fylld av mer eller mindre snygga ”märkeskläder”. Till Greibe&Kumari på Österbro.

Greibe&Kumari känns det fint och lite lagom exklusivt, för att vara en second hand butik. Här hittar jag en fantastisk blus från Stella McCartney och en TUNIKA från Chloé. Jag köper dem inte för jag har gett mig tusan på att INTE SHOPPA! Expediten är noga med vilka märken hon väljer ut, ett urval finns på hemsidan, och att plaggen är i säsong. Jag ber henne göra en speciell hög av plaggen hon tycker att jag kan komma tillbaka med till hösten. En del plagg av svenska märken som t.ex Tiger och Hunky Dory skakar hon på huvudet åt. Så även FÖR gamla TUNIKOR från Day. Hamnar i Inte Säljahögen. Acne, Filippa K och Whyred är ok.

Jag rullar tillbaka hem till Sverige, glad för att Köenhamn ligger så nära Malmö,med en lite mer än halvfull resväska och en mumsig russinscones från Reinh van Hauen, Dronningens sconesleverantör, i handen.

I morgon lite fler Österbro shoppingtips och känslor.

2 comments

  1. Gaëlle

    Snäckan….jag vet tunikasvaret…det är dom du ska bo i på vårt framtida hippie kollektiv på Ibiza eller mallis..som jag alltid drömmer om.
    Massor av coola 😉 mammor & deras män…barn överallt & lång bord där vi alla äter tillsamans. Låter det som en deal?? 😉 & jag lovar dina assnygga dansskor får följa med 😉 men kors får stanna hemma.puss

  2. Pingback: Moshi Moshi! | Mia Anderberg – Mias mode

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: