mia anderberg

Allå Allå!

Miu Mius höstkollektion får mig att minnas serien, ”Hemliga Armén”, från det tidiga 80-talet. Den som senare fick en komisk efterföljare i ”Allå allå Emliga Armén”.

Klänningarna som bars av de tappra kvinnorna i den belgiska motståndsrörelsen, Lifeline, blev några av mina viktigaste barndomsmodeminnen. Jag har några stycken. Speciellt minns jag hur min mor som alltid sydde sina egna klänningar, och mina, sydde en lila klänning med lätt markerade axlar, slag och bälte i midjan. Min mor hade mörkbrunt, lockigt hår och hon blev en avbild av den tappra Monique(hette hon så?). Och jag var så stolt när hon gick i väg på fest i sin nya klänning.

Annonser

2 comments

  1. Jag ska vara gudmor och vill hitta en fin klänning. Den får inte vara för tokig eller rolig, lite mer klassisk i nån kul eller mild färg. Var hittar jag det? Tycker allt ute i butik är stora tält som bara hänger, tunika-stil liksom.
    Tack för en härlig blogg : )

  2. mias-mode

    Kul! En utmaning! Jag börjar genast att kolla runt. Återkommer i veckan. Denna veckan som är fylld av klänningar, så det är perfekt för dig. I morgon skriver jag om Partyklänningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: