mia anderberg

Österlentips

Så lite tips! Vi börjar i Ingelstorp.

I Ingelstorp, som är en mysig liten favoritby, (här har min mans familj haft och har alltid något hus,) finns såklart välkända Olof Victors, ett café och bageri som på sommaren ofta är fyllt av folk men har du tur så får du en fin plats i trädgården. Om du fortsätter in i byn så och tar höger på bygatan så hittar man Ingelstorp Pensionat & Restaurang. Eller som vi kallar den byakrogen…. Här kan man bo mysigt och äta gott.

På söndag 17 juli är det loppis på fotbollsplatsen. Den här loppisen är ännu en favorit. Den börjar kl.9. Missa inte de goda hembakade frallorna och kaffet. Här kommer jag att hänga på låset, plus hela Fredriks familj, Byrforsfamiljen, de är 7 syskon och nästan alla har barn…..Och alla är loppisgalna…

Rakt söder om Ingelstorp ser man underbara Hammars Backar. Här brukar vi åka upp till det sk.”Hanget” och kolla på alla som hang glider. Det är en fantastisk känsla att ligga i gräset och dricka kaffe och höra suset av drakarna när de flyger över huvudet. Svindlande vackert är det också. Min dotters gudfar flyger alltid här och ni kan ju tänka hur häftigt hon tycker det är att se gudfar komma flygande ovanför huvudet. Sväng av väg 9 mot Kåseberga. Kör kustvägen några minuter. Sväng in i byn Hammar och kör till parkeringen. Sen blir till att gå oftast.

”Hanget”

Längre fram på kustvägen, kommer man till Backåkra. Detta är en av mina favoritstränder. Kör ner vid skylten Dag Hammarskjölds Backåkra. Kör hela vägen ner till parkeringen. Om du inte vill passa på att bada naken lite. Då kan man snedda genom skogen lite tidigare.

I Backåkra by, well, by…bara några hus. Ligger Backåkra vandrarhem. Fint och enkelt och en skön promenad ner till stranden.

Om ni har tält med er eller kanske en husvagn så är Löderups camping riktigt mysigt. Detta är inte en traditionell tråkcamping, ni vet, välorganiserad och ”hitlerrader” av husvagnar. Här är allt lite huller om buller. Det finns en liten mysig del i början av campingen där bara småtält får plats. Precis vid stranden.

Fortsätter senare. Nu skriker barnen STRAND!!! Och Jack något om ett flygplan som försvunnit….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: