mia anderberg

Huvudkontoret

Jag fick en fråga från Karin till mitt inlägg med Clémence Poesy. Hon skriver så här:

”Ja ursnyggt verkligen! Jag skulle behöva versonifiera Clemencestilen till en kontorstillvaro. Dvs lika enkel och chosefri, cool och inte en ”våpig” kvinnlighet, utan med attityd. Vem vill inte utstråla ”don’t mess with me’?:-)
Men alla dessa delar ihop funkar inte på huvudkontoret där jag jobbar-det är för slappt.
Måste jag därför se ut som schablonbilden av en karriärskvinna i Tigerkostym när Clemence är mer ”jag’?”

Karin, och alla andra som sitter på olika kontor där det ska vara mera ”dressat”, här kommer några stiliconer som jag tycker passar in på det ni söker. Visst kan ni handla på Tiger, Filippa K, Hope, Acne som alla har typiska ”kostymkläder” men också mixa det med något från Lindex eller H&M. Även Zara och Åhlens/Wera har bra kontorskläder.

Jenna Lyons är Creative Director för J Crew och har lyft företaget till att bli ett stylingbegrepp. Hennes stil är att mixa dressade plagg med ett oväntat plagg. t.ex en paljett kjol till cashmerecardigan. Ett par skinnbyxor till vit skjorta och strickt kavaj eller kappa. Jeans med en kavaj, skjorta, kostymbyxor och ett par lackpumps. Massvis av armband till kavaj och skjorta. Och ett par glasögon på det och ni rockar huvudkontoret!

Låt er inspireras!

Jenna rocks på sitt kontor.

Om ni vill vara ännu mer rock n´roll men bära kavaj kolla in Emmanuelle Alts stil. Hon är modechef på franska Vogue och en stilicon för modebloggare världen över.

Emmanuelle rockar så fett på sitt kontor och världen över att Elin Kling har kopierat denna bilden rakt av som profilbild i sin tidning Style by Kling….(eller bara råkade bilden bli likadan….? Hoppsan… Elin har nu bytt bild la jag märke till i senaste numret)

Det är ju ganska enkelt egentligen. Man kan köra på kontorskoden men lägga till något extra. Och pumpsen, ha dem stående under skrivbordet så att du kan sätta på dig dem på väg till styrelsemötet, pumpsen, ja de gör en hel outfit. Investera i ett par Loubotin om lönen tillåter, annars har Rizzo snygga.

Och varför inte bara toppa det enkla med röda läppar och (obs korta välvårdade!) naglar och ett enkelt och fräscht hår.

Annonser

2 comments

  1. Karin

    Åh t a c k fantastiska Mia för att du tagit dig tid att finna all inspiration!! Det här kommer jag ha hur mycket nytta av som helst!!! Vilka bra tips. I like!!
    Kram från HeadQuarter-Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: