mia anderberg

Glasögondax?

Jag har ju passerat 40 år… det är nu allt börjar om enligt mig. Men samtidigt så börjar också ögonen och kroppen ändra sig…. hmmm… Anyhow… jag har varit och kollat synen och jag behövde inte köpa riktigt ännu, kunde gå runt och läsa lite suddigt tyckte killen på Synsam. Nä… inte nu…. men till hösten är det absolut dax. Tack för den. 2 månader…

Jag hoppas och önskar att jag ska se ut som urbota snygga Jenna Lyons när det blir höst.

Eller så kanske jag t.om blir lika smashing som Erin Wasson om jag köper dessa snygga från Esprit.

Jag passade på att prata lite med Johanna Davidsson glasögonstylist för Boaoptitrade om olika tips om trender på glasögon.

”På glasögonsidan för såväl oftalmiska som solbågar i vår/ sommar, samsas de ständigt aktuella pilotbågarna med 50-talets kattliknande former, runda androgyna retrobågar och markerade, kantigare och kraftigare modeller. Plast är materialet i första hand, och kompletteras av metall och detaljer. Solglasbilden speglas av bärbara modeller som säger något om dess bärare. Trenden blickar även tillbaka till det glada 80-talet med dess färgglada bågar, tonade linser och spegelglas. Vi ser även transparens, röda toner, gulddetaljer och dekorerade skalmar. Trender som även på glasögonsidan följer med in i höstens modebild.

 

Bra att tänka på/ tips när man köper nya:

          Till viss del får du vad du betalar för, men högt pris garanterar inte ett par glasögon i bättre kvalitet, du betalar även för varumärket. Vad du kan vara uppmärksam på är materialet, detaljer, skruvar, teknisk information, fodral och linser, där de något dyrare aktörerna ofta har gjort ett mer medvetet val.

          Var noga med att oavsett prisklass, se till att glasen i solbågen har ordentligt uv-skydd. Det säger sig själv att många av de billigaste alternativen inte uppfyller kraven i denna kategori.

          Välj rätt storlek. Bågarna ska sitta skönt och inte skära in någonstans. Inte heller ska de åka ner på näsan. Ett tips är att prova ut dem ordentligt så att de sitter bra, ofta kan man behöva justera dem i butik för bästa passform, både gällande oftalmiska och solbågar.

          Vem är du stilmässigt? Välj dina bågar efter ansiktsform, stil och personlighet.

          Alla passar i klassiska modeller såsom pilotbrillor eller enklare raka modeller. En oval eller hjärtformad ansiktsform kan bära upp de flesta bågar, ett varningens finger dock för bågar som är för stora och sticker ut utanför det ovala ansiktet. För det hjärtformade ansiktet är bågar som är bredare upptill än nedtill inte den ultimata lösningen.

          Runda former passar bäst för dig med en oval eller avlång ansiktsform, medan breda och rektangulära brillor passar bäst till en rund ansiktsform. Den rektangulära/ fyrkantiga ansiktsformen kompletteras bäst av breda och runda bågar.

          Tänk även på dina egna färger och de färger du brukar bära, så glasögonen passar just dig. Dramatisk färg på bågarna kräver sin bärare och att stilen i övrigt matchar.

          Balans är nyckelordet när det gäller att välja nya bågar. Du vill inte att bågarna ska vara ute och gå med dig, utan tvärtom, de ska komplettera dig och de kläder och de accessoarer du bär. Ha det i åtanke gällande färg, form och material.

 

Idag är glasögon så mycket mer än bara funktion. Det är en accessoar, lika viktig som de skor, den väska och de accessoarer du väljer i övrigt. De ska vara en del av dig och spegla dig och din stil. Glasögontrender kommer och går, det viktigaste är att du trivs i dina bågar, det syns och gör hela skillnaden. Prova mycket och låt bågvalet ta sin tid. ”

//Johanna Davidsson

Glasögon- och accessoarstylist samt marknadsansvarig hos glasögonagent

Alltså bara att vänta på höstens mörker. Kanske det blir dessa från Ray Ban.

 

 


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: