mia anderberg

Att finna ro

För snart 4 år sedan lämnade jag det…. Stockholm. Jag var trött på stockholmslivet och dess ängslighet. Och jag längtade hem. Till det som kändes som jag. Ni som bott  eller bor där vet nog vad jag talar om.

Jag får i stället åka dit ibland för att jobba. Och njuta de bitar som jag faktiskt älskar med Stockholm. Då passar jag på att kolla i mina favoritbutiker, fika på mina favoritfik, dricka ett glas vin på mina favoritbarer, träffa mina favoritvänner och gå i mina favoritfotspår från då…. Sen flyger jag hem igen. Hem till Skåne. Underbart.

Två år efter mig följde mina fina vänner Nils och Sofia samma känsla. Vi jobbar och lever i samma branch och behöver andhål. Frisk luft.

Jag är så tacksam och min lycka är stor, att de finns igen så nära mig. Att våra barn, som känt varandra sedan de låg i magen får växa upp som vänner långt från Wasastans smog.

Nils och Sofia tog ett steg till och flyttade ut på landet. Till Skurup. I går var vi där och hängde. Så där som man gör när något börjar med en fika, fortsätter i en middag och slutar med att sitta och leta efter stjärnfall för att alla önskningar och drömmar man talat om ska falla in.

Fina Sofia i solnedgångsljus fyllt av idéer och drömmar.

Sofias nya kök är så fint! Jag vill copypaste till mitt badrum som jag planerar att bygga om.

Annonser

5 comments

 1. Malin

  Hejsan Mia!
  Tack för en fin blogg! Läser den och blir så inspirerad av mode, vackra bilder och Österlen.
  Är nu så sugen på att åka ner några dagar till vackra Skåne och undrar om du har några tips på boende och mat? Förstår om du har fullt upp och får dessa frågor ofta men gör ett försök! Hade varit toppenkul att höra om dina pärlor! Säkerligen har du nämnt de här men det hade varit toppen med en update. Jag längtar efter restaurang med havsutsikt och mysigt boende…. Jätteglad för tips!
  Tusen tack på förhand!

  • Hej malin!
   Om du söker bland mina ”kategorier” på ”Österlen” så hittar du en hel del tips. Jag tror inte att jag hunnit skriva om Södra Mellby Klockaregård dock. Mitt allra bästa boende tips. Jättefint, mysigt och charmigt. De har även god mat. Bästa, finaste stranden är Ravlunda Skjutfält. Fredag och lördag har Mandelmanns öppet. Ekologiskt, gott, vackert, underbart. Där kan man bo också.
   Pizza på Kronovalls slott. Mums!
   Lycka till och hälsa Österlen från mig

 2. Katarina

  Människan behöver andra människor för att vara riktigt lycklig och känna sig hemma; det är underbart att ni har goda vänner i närheten som ni kan umgås med, annars tror jag att Stockholm hade lockat mer. 🙂
  Vänner är det viktigaste som finns! …fast Skåne är sanslöst vackert så jag förstår att det lockar… särskilt om rötterna finns där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: