mia anderberg

The big mess

I lördags var Amelia från A Beautiful Living och Johanna Tant Johanna hemma hos mig och fotograferade mitt hem för en spännande sak på G. Det är alltid lite stressande att någon kommer hem och fotograferar av mitt hem. Mitt hem är min borg och trygghet. Det känns lite utelämnnade att någon fotograferar där. Även om jag jobbar med just det och gräver mig in hos folk hela tiden.

Så varför det? En gång plåtade en fotograf ett reportage för Mama hemma hos mig. Jag hade städat och fixat bort allt vardagslort och skräp och tvättpåsar och mösshögar och saker som ingen vet var det hör hemma och annat skit som en barnfamilj samlar på sig på en två dagar utan problem. Trodde jag! Han grävde fram en gammal disktrasa som låg kvar i trädgården, han fotograferade mina pärmar med bokföring som borde organiserats för länge sedan, min blöta disktrasa i diskhon blev konst och jag del i ett socialrealistiskt projekt. Dessa saker trycker vi normalt undan i ett hörn när vi gör inredningsreportage. Tänk på det nästa gång ni ser ett perfekt inrett hem på Pintrest!

I dag skrattar jag åt att jag blev så upprörd. Jag blev nog mest störd över att han inte kunde se poesin och komposisionen  som faktiskt finns i mitt hem utan bara klanka ner på mina fulaste saker som jag inte hunnit plocka undan.

Så nästa gång låter jag tvättställningen stå kvar framme.

 

Befriande och vacker bild från Pintrest Jonathan Lo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: